AINA ILMAINEN PALAUTUS JA ILMAINEN TOIMITUS YLI 50€ TILAUKSIIN

Tuotteiden valmistus

Kaikki tuotteemme tulevat suoraan valmistajilta pääosin Pohjois -Afrikasta. Välikäsiä emme käytä ja näin tiedämme kaiken tarpeellisen tuotteen syntyperästä, valmistustavasta, työntekijöiden oloista, materiaaleista aina tuotteiden kuljetukseen ja varastointiin saakka.

Suurin osa tuotteista valmistetaan Marokossa Atlas vuorien alueella jossa Berberien käsityötaito elää edelleen vahvana. Berberit kuuluvat Pohjois-Afrikan afroaasialaiseen kantaväestöön ja suurin osa heistä asuu Atlas-vuorilla. He saavat pääosin elantonsa maanviljelystä Atlaksen vehreiltä rinteiltä mutta myös käsityöperinne elää edelleen vahvana ja taidot siirtyvät usein äidiltä tyttärelle. Monet naiset käyvät kauppaa markkinoilla tuotteillaan ja hoitavat itse oman taloutensa. Berberinaisilla onkin perinteisesti ollut enemmän vapauksia ja valtaa kuin arabinaisilla. 


Monet tuotteet valmistetaan perinteisin menetelmin käsin kuten nahkatossut, rahit ja Pompom - peitot, jotka kudotaan perinteisillä puisilla kangaspuilla. Usein myös materiaalit saadaan läheltä Atlas- vuorilta, nahka saadaan vuohista ja villa lampaista mutta nykyisin tehdään paljon myös kevyempiä ja pehmeämpiä puuvillapeittoja jolloin puuvilla tuodaan muualta. Me emme myy villatuotteita niiden vahvan tuoksun vuoksi.  


 Keramiikka -tuotteet tehdään edelleen myös käsityönä pienissä keramiikka-pajoissa, joita Marokossa on paljon. Marokko on tunnettu keramiikastaan, sillä maa tuottaa paljon laadukasta punasavea, keramiikkaperinteet juontavat aina 1100 -luvulle saakka. Valmistusprosessi on pitkä ja vaatii kärsivällisyyttä. Perinteiset savenvalajat keräävät ja valmistavat saven itse. Savea kuivataan auringossa useita päiviä, kunnes murskataan, jauhetaan ja sekoitetaan veteen, jonka jälkeen tasoitetaan ja annetaan tekeytyä päivien ajan. Tämän jälkeen savi jälleen sekoitetaan ja poljetaan jaloilla, leikataan nauhoiksi, rullataan ja pakataan käyttöä varten. 

 Tuotteiden valamisen jälkeen, joka vaatii taidokkuutta ja saven vahvaa tuntemusta, tuotteet kuivuvat useita päiviä ennen polttoa. Sanotaan, että savella on muisti ja viimeistään uunipoltossa mahdolliset valamisessa tehdyt virheet paljastuvat ja ilman ammattitaitoa työ on valunut hukkaan, sillä väärin valetut astiat eivät kestä polttoa vaan hajoavat uunissa. Astioita poltetaan kuusi tuntia 900 °C: ssa jonka jälkeen tuotteet jäähtyvät toiset kuusi tuntia. Tämän jälkeen keramiikka saa tyypillisen marokkolaisen ulkonäkönsä taidokkaassa koristemaalauksessa ja tämä tehtävä vaatii myös tunteja kärsivällisyyttä sekä keskittymistä. Tämän pitkän, vaativan ja huolellisen työn ansiosta marokkolaiset keramiikkavalmistajat ovat maailman tunnetuimpia ja astiat haluttuja. 

Astiat kertovat värillään usein valmistusalueesta ja värit ovat perinteisesti sininen, punainen, oranssi ja vihreä mutta Boho Home on keskittynyt urbaaniin moderniin keramiikkaan jota tekevät pääosin nuoret käsityöläiset ja väreinämme on pääosin valkoinen ja musta, jotka sopivat skandinaaviseen makuun. 

 Ostamalla Boho Home -tuotteen tuet marokkolaisten käsityöntaitajien sekä naisten työllistymistä, elinkeinoa ja käsityötaitojen ylläpitämistä.